Molta precaució en les properes per l’arribada d’una nova llevantada que afectarà de ple les comarques del nord de Castelló i les Terres de l’Ebre.

Des d’aquesta tarda i fins demà, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per perill alt i moderat d’acumulació de pluja a les comarques del Montsià i el Baix Ebre.

Segons les prediccions, a partir del migdia d’aquest dijous i la tarda de divendres es preveuen fortes precipitacions, amb acumulacions d’entre 40 mm i 100mm d’aigua en una hora tant en punts del litoral com a l’interior de les comarques del sud de Catalunya

Al voltant del massís dels Ports les pluges seran més intenses i es podrien acumular fins a 200 litres per metre quadrat en tot l’episodi de tempestes.

Com és habtiual, Protecció Civil recomana molta precaució, sobretot en carretera. Cal circular per vies principals i autopistes, moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat . També es recorda que no s’ha d’aparcar prop de barrancs i rieres i, sobretot, no intentar creuar-les.

Fortes onades a la mar de l’Ebre

L’episodi de pluges intenses anirà acompanyat de fort vent de gregal (nord-est) que provocaran onades d’entre 2 i 3 metres a la costa del Delta de l’Ebre. Les onades màximes poden fregar els 5 metres. D’acord les prediccions, a la matinada de divendres bufaran vents de de 51 a 61 km/h i l’estat de la mar serà de maregassa i forta maror.

Densidad⚡️prevista hoy (aspas azules:⚡️observados hasta 07:30 UTC) y mañana. Las tormentas en el SW ya han tenido lugar durante la madrugada, mientras q las mediterráneas están solo comenzando. Para mañana, gran concentración prevista en el N de Castellón https://t.co/OPtAS1qqAU pic.twitter.com/OIIT1nEZoC

El nord de Castelló en alerta roja

La pitjor part se l’endurà, sense dubte, les comarques dels Ports i el Maestrat. Es preveuen per les properes hores intenses pluges que deixaran 200 litres d’aigua per metre quadrat. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activitat els avisos per risc extrem per precipitacions fortes i persistents a tota la província de Castelló.

Periodista.