Fa un any que els exlíders de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, estan en presó preventiva. 365 dies privats de llibertat per la seva actuació durant els registres del 20 de setembre de 2017 a la conselleria d’Economia en busca de material i informació sobre l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. 200 persones han tornat a reclamar aquest dilluns a Tortosa l’alliberament immediat dels Jordis i més unitat, valentia i fermesa dels partits polítics independentistes per fer efectiva la República Catalana. En una carta, el propi Jordi Cuixart posa d’exemple la lluita de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

Sentiments i emocions aflorades a la plaça d’Alfons, especialment quan es va entonar l’Emigrant i es van enlairar 12 fanalets, un per cada mes que fa que els Jordis estan a la presó. I a l’hora d’escoltar el comptador de la vergonya.

Crida també amb noms i cognoms. Després que esclatés contra l’actitud dels partits independentistes, la plaça va apel·lar a Jordi Romeva, pare de l’exconseller empresonat, a no d’abandonar la lluita, posant-lo com exemple.

Coincidint amb el primer any de l’empresonament dels líders d’Omnium i l’ANC, al punt de les vuit del vespre s’han organitzat concentracions amb el clam ‘Un any de vergonya, un any de dignitat’. L’acte central a les Terres de l’Ebre serà a Móra la Nova.

Autor:

Periodista.