El cementeri de Tortosa incorporarà en els pròxims mesos el primer columbari per dipositar-hi les urnes amb les cendres dels difunts. Disposarà de 80 receptacles i a la construcció invertiran uns 20.000 euros. Ho ha revelat el grup municipal de Movem que, segons ha explicat, ho va acordar dilluns la junta de govern. El portaveu, Jordi Jordan, ha recordat que ja van portar aquesta possibilitat al ple fa anys i que aleshores l’equip de govern els hi van denegar. Per això lamenten “que no siguen capaços de reconèixer les aportacions que fan els grups de l’oposició” i denuncien que prenguen la decisió a pocs dies de la festivitat de Tots Sants, i a pocs mesos de les eleccions municipals. A més, insisteixen que l’actuació no preveu un jardí de cendres, que ja existeix a diverses poblacions catalanes.

Movem assenyala altres exemples en què considera que les seues propostes són menystingudes però que després acaba duent a terme el govern, com la rehabilitació del balneari del Porcar, l’arranjament de les façanes dels edificis de la plaça de l’Ajuntament, o la millora de les parades del bus.

Periodista.