La Directora General d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya ha estat aquests dies a les Terres de l’Ebre, on ha destacat les possibilitats de millora del sector industrial agroalimentari. Tant és així, que la Tortosina ha dit que, “La indústria agroalimentària forma part de l’ADN de les Terres de l’Ebre”, i ha anat més enllà en plantejar la creació, “D’un clúster d’empreses agroalimentàries a les Terres de l’Ebre. És una indústria neta, en tenim experiència i tenim un conjunt d’empreses que estan fent les coses molt bé”. La directora inclús va recordar que la URV té un grau d’Enginyeria Agroalimentària, que pot aportar el capital intel·lectual necessari cap a les Terres de l’Ebre.
Villarroya aposta per tenir una visió molt àmplia del territori català des de Barcelona i és a partir d’aquí, que explica que, “Ens hem auto imposat fer territori i trimestralment visitar les diverses zones del territori i per tant també les Terres de l’Ebre i que les empreses sàpiguen que estem al seu costat”.
La directora general ha destacat el Pacte Nacional per la Indústria aprovat pel govern català el passat mes de juliol, el qual va descriure com, “Un pacte de consens”, entre patronals, sindicats, universitats, centres tecnològics i govern, que decidirà el full de ruta per a Catalunya fins al 20120.
Villarroya posa com a exemple de la nova manera de treballar, que, “Cada vegada que una empresa de fora es dirigeix a nosaltres buscant una ubicació, li oferim 4 possibilitats repartides per tot el territori, independentment de la idea inicial que porti, i a més, depenent de les zones, els hi oferim ajuts per establir-se”.
El proper més d’octubre es presentarà un cens de polígons industrials a Catalunya en la qual, les empreses interessades tindran al seu abast tota la informació i serveis que els ofereix cadascun dels polígons catalans.