L’ampostina Aina Cid i la seua companya la barcelonesa Anna Boada van aconseguir dissabte una fita històrica per al rem espanyol, penjar-se la medalla de bronze al Mundial que es disputava a la població búlgara de Plovdiv. Dotze anys feia que no pujava cap bot estatal al podi mundial. Les remeres catalanes van fer una regata impecable, on van anar de menys a més i van acabar superant a l’embarció italiana als darrers dos-cents metres. Bones perspectives de cara a les olimpíades de Tokio del 2020.

La remera d’Amposta Aina Cid i la barcelonesa Anna Boada han fet història penjant-se el bronze al mundial de rem. Vint-i-vuit anys feia que Espanya no aconseguia una medalla a un mundial en una prova que estigués dins al calendari olímpic. Qui han trencat les estadístiques han estat l’ampostina Aina Cid i la barcelonesa Anna Boada en la prova del dos sense timoner, al mundial de Plovdiv celebrat a Bulgaria.

Les remeres catalanes, que tenen el seu punt fatídic en la sortida, havien estat ensajant durant els darrers dies. Un factor que aquesta vegada no els va perjudicar i sempre van estar dins la carrera. Als primers 500 metres de la prova les espanyoles lluitaven per la tercera plaça amb els bots italià i xinés, amb les dos embarcacions canadenques i neozelandeses destacades i jugant-se l’or com es preveia.

A l’equador de la prova seguien a un segon i mig de les italianes i ja a falta de 500 metres per a la línia d’arribada, ja amb les xineses relegades a la quinta posició, Cid i Boada es van llençar a per les transalpines a les que van igualar-se a falta de 200 metres. Un cop aconseguit el ritme de braçada era més fort de les catalanes acabant superant-les per més de dos segons de diferiència.

La regata la van liderar les remeres del Canadà davant el de Nova Zelanda. Les nordamericanes Hillary Janssens i Caileigh Filmer es van adjudicar la medalla d’or amb un temps de 6:50.670.

Aina Cid i Anna Boada van superar en escreix la medalla del passat Mundial on van entrar en cinquè lloc i a la vegada la sisena posició que van aconseguir a Rio de Janeiro a les Olimpiades. Les remeres catalanes han aconseguit juntament amb aquest bronze, la plata a la Copa del Món disputada a Belgrat. Un fet que les ha consagrat de cara a les properes olimpíades que es disputaran a Tokio l’any 2020.

En aquest enllaç podeu veure la regata complerta:

http://www.eurovisionsports.tv/fisa/#AGE5MG6CZC