Del 17 al 22 de setembre, el bus urbà d’Amposta serà gratuït. És una de les accions que realitzarà l’Ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria de Governació, dins la Setmana Europea de la Mobilitat, que és del 16 al 22 de setembre. L’Ajuntament d’Amposta enguany s’hi suma amb un conjunt d’activitats, entre les que destaca la gratuïtat d’aquest servei. «Ho fem amb la voluntat que la gent que habitualment no l’utilitza, ho faci i pugui veure les potencialitats d’utilitzar el transport públic», assenyala el regidor de Governació, Miquel Subirats.

Subirats també ha volgut destacar que «des de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta som partidaris de treballar per la mobilitat sostenible durant tot l’any; mostra d’això és que moltes de les activitats que la Generalitat ens proposa la Generalitat per aquesta setmana, nosaltres ja les fem durant l’any com les xerrades als col·legis, les bicicletades des de la regidoria de Turisme o el tall de carrers per realitzar activitats, com les ballades de jotes». «A més a més, també estem fent una gran aposta per l’eficiència energètica vinculada a la mobilitat sostenible amb la compra de vehicles elèctrics per a la Policia Local, per exemple, o amb la instal·lació d’un punt de recàrrega». Amb tot, segons el regidor de Governació, també es necessari que dintre la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible s’organitzen més activitats, «a l’hora que ens permeten donar compliment a una moció del grup dels socialistes».

Quant a la resta d’activitats previstes, del 17 al 21 de setembre, la Policia Local realitzarà xerrades sobre mobilitat segura als col·legis de la ciutat. El dia 22, de 10 del matí a una de la tarda es tallarà el Pont Penjant i hi haurà un circuit per a bicicletes, amb bicicars cedits pel Mas de la Cuixota. Per la tarda, al parc dels Xiribecs, a les 18 h. hi haurà un espectacle teatral infantil, amb la presència de personatges de la Patrulla Canina; bicicars i xocolatada. «També es farà repartiment de cascs de bicicleta als alumnes que enguany segueixen P5, uns cascs que cedeix
de forma gratuïta l’empresa Remsa». L’última de les activitats està prevista per al dissabte 29 de setembre, amb una caminada popular pel camí de Sirga que s’organitza conjuntametn amb l’Associació Amics del Camí de Sant Jaume.