Toni Bou es va adjudicar a la primera oportunitat que va tenir el títol mundial a l’aire lliure, a la prova disputada a Gran Bretanya. Adam Raga cercarà el subcampionat mundial en la darrera cita que es disputarà a Itàlia, sent quart a la classificació general, a quatre punts de Jeroni Fajardo.

Adam Raga ha estat incapaç de frenar l’intractable Toni Bou que ha aconseguit el dotzè títol del món de trial a l’aire lliure, de forma consecutiva. A la prova disputada a Gran Bretanya el pilot de Piera va aprofitar el primer match-ball, tot i tenir vint-i-tres punts de marge a falta de dos cites per acabar el mundial.

Bou va ser el millor a les classificatòries disputades el primer dia de competició, un fet que li permetia sortir últim a les zones i tindre-les més controlades. En tenia prou en quedar per davant dels pilots de Gas Gas, Jeroni Fajardo i Jaime Busto.

El pilot gironí ha conquerit així el seu dotzé cetre mundial guanyant la sexta carrera de la temporada, cinquena consecutiva. Toni Bou suma amb aquest 103 dels 203 Grans Premis disputats i acumula 24 títols mundials absoluts. Està considerat el millor pilot mundial de la història de trial, superant amb escreix a Dougie Lampin amb 12 corones mundials i Jordi Tarrés que en va aconseguir un total de set.

No obstant, el de Repsol Honda va tenir-ho complicat en aquesta prova on l’actual campió d’Europa, Miquel Gelabert li va posar les coses difícils. Després de les primeres quinze seccions va acabar amb 3 peus de penalització, pels vuit punts de Bou i Adam Raga sent tercer, amb nou.

Però a la segona volta Bou va recuperar el terreny perdut superant a Gelabert amb dos punts. Raga per la seua part va aconseguir superar al pilot de Sherco i va ser segon de la prova, amb el desempat per zeros. Va completar la classificació general de la prova Albert Cabestany, Jeroni Fajardo i Jaime Busto, amb 23, 24 i 28 punts.

A falta d’una sola prova per tancar el mundial, la que es disputarà a Itàlia, i amb el títol de campió decidit, quedarà saber qui s’adjudica el segon lloc amb 117 punts per a Fajardo, 113 per a Busto i 112 per al pilot d’Ulldecona.