Des d’aquest dissabte una imatge d’alts contrastos s’ha fet present al mig del riu Ebre a Tortosa. Una bandera independentista onejat sobre un monument inaugurat pel mateix dictador Francisco Franco.

La estelada va aparèixer pel matí, per tant, s’hauria penjat de matinada. Penja des d’un dels punts mes alts del monument, lligada a la creu de grans dimensions que recorda les víctimes de la Batalla de l’Ebre.

Oficialment, cap col·lectiu ha reivindicat l’acció però els primers en difondre imatges per les xarxes socials van ser el Comitè en Defensa de la República amb el missatge: Ebre terra de vent, fent onejar la bandera de la llibertat. De fet, la bandera ha estat penjada durant totes les festes majors de Tortosa.

El monument franquista ha estat objecte de moltes accions reivindicatives els darrers temps. Fa poc van penjar cartells a favor de la independència, pintades de fora i col·lectius com Arran han penjant pancartes i s’han manifestat a sota del mateix monument, en mig del riu.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.