L’alcalde de l’Ametlla de Mar defensa l’actuació de la Policia Local del passat cap de setmana quan van identificar i denunciar un grup de persones que pintava de roig el llaç groc de l’entrada del municipi. Una actuació per la qual la Fiscalia Superior de Catalunya ha decidit investigar l’alcalde com a responsable d’este cos i també als Mossos d’Esquadra per determinar els motius de l’actuació policial. En l’entrevista de Canal Terres de l’Ebre, Jordi Gaseni, ha dit que això “és el món a l’inrevés”.

“La fiscalia ho està desmotant aquest darrer any. Per això tenim gent a la presó sense ser jutjats i gent a l’exili que si tornen, correran la mateixa sort. Per això posen en dubte abans a la policia o a un alcalde que als que a uns encaputxats que surten de nit. Sabem qui són i l’Estat sempre actua igual. La pressió que estan exercint partits com C’s o el PP sobre la fiscalia en haver quedat fora del govern de l’estat és molt gran. Veuen com la Generalitat, encara que de forma tíbia però intel·ligent, va fent les coses que necessitem per a funcionar com a país i això els posa molt neguitosos”.

Per l’alcalde d’Esquerra Republicana, la tensió dels últims dies generada en torn els llaços grocs està atiada per Ciutadans i el PP, en veure’s fora del govern espanyol. Així com per una línia ideològica representada pel mateix Arcadi Espada, fundador de Ciutadans i un dels identificats a l’Ametlla de Mar. “Això ho englobaria dins de l’estratègia d’aquests partits polítics – i aquest senyor n’és un dels fundadors – que des de la seva creació ja han nascut per això, amb la llengua, buscant problemes on no en tenim i per portar mala maror. I ara han arribat fins aquest extrem. Anem bé, i estan tant desesperats que han d’arribar amb això, a sortir de nit i buscar esta manera de provocar”.

En aquest sentit, Jordi Gaseni, alcalde de l’ajuntament de l’Ametlla de Mar, ha cridat a la calma i a no caure en provocacions, reafirmant-se en les seves responsabilitats i defensant al poble del que considera atacs.”No ens hem de posar nerviosos i hem de seguir defensant la voluntat del poble. Defensem els pobles i els símbols, ja que l’Ajuntament de l’Ametlla com d’altres ajuntaments, ho ha expressat democràticament. Volem que surtin de la presó i que tornin de l’exili. No vam fet res perquè ens peguessin l’1 d’octubre i ja mai més res serà el mateix”.

La població de l’Ametlla de Mar és una de les localitats ebrenques que més ha patit aquestes accions, desenvolupades amb nocturnitat contra símbols, en haver-se despenjat pancartes de suport als presos polítics de la façana de l’ajuntament o una senyera estelada d’un parc públic. L’esmentat llaç groc de l’entrada de la població ha estat embrutat i pintat una desena de vegades. Tant és així que dos dies abans dels fets, a més del llaç groc, també van pintar amb els colors de la bandera espanyola, el suport de fusta de l’escultura.

Periodista.