A partir d’aquest divendres i durant tot el cap de setmana s’instal·larà la senyalització per al desviament de camions en trànsit de la N-240 cap a l’AP-2 i de l’N-340 i A-7 cap a l’AP-7. De moment els senyals estaran tapats fins diumenge, quan està previst que entri en vigor el conveni mitjançant el Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres. En total s’instal·len 11 cartells a punts de la xarxa viària. Per la seva part les concessionàries d’autopistes també instal·len senyals a les sortides de l’autopista.

El Reial Decret vol regular una sèrie de mesures per millorar la funcionalitat i seguretat de l’N-340 i l’AP-7, entre Peníscola  i l’Hospitalet de l’Infant, així com entre Altafulla – Vilafranca, a més del corredor entre Les Borges Blanques i Montblanc, de la carretera N-240 i l’AP-2.

En aquests trams s’establiran mesures de restricció de la circulació, per part del Servei Català de Trànsit a Cataluña i la Dirección General de Tráfico a Castelló, de vehicles pesants de 4 o més eixos així com bonificacions i exempcions als peatges de les autopistes per vehicles lleugers i pesants.

Unes mesures amb les quals es vol millorar la seguretat vial i disminuir la congestió i el nivell d’emissions a l’N-340 i la N-240. La duració d’aquest sistema de descomptes s’estendrà des de l’entrada en vigor del Reial Decret fins el venciment de la concessió d’autopistes amb Acesa (AP-2) el 31 d’agost de 2021, així com amb Aumar (AP-7), el 31 de desembre de 2019.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha manifestat la seva satisfacció per aquestes mesures reclamades per territori, que finalment es posaran en funcionament després de l’aprovació del Reial Decret, amb el convenciment que “millorarà la circulació viària per la nostra província” i l’esperança que “disminuirà l’índex d’accidentabilitat de les nostres carreteres d’àmbit estatal”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.