Un dels motius pels quals el grup terrorista de Ripoll es va instal·lar a la urbanització Montecarlo és per la seua discreció i aspecte poc cuidat. Es tracta d’un grup de prop de quaranta parcel·les en sol urbà no consolidat, per tant, on l’ajuntament no té competències.  “No podem canviar un fanal o enviar màquines de neteja”, recorda el quart tinent d’alcalde, Jordi Bort.

Esta és una situació que es repeteix en altres urbanitzacions d’Alcanar Platja i que arran de l’explosió de la casa ocupada pels jihadistes els veïns volen solucionar. Des de fa unes setmanes un grup veïns s’ha posat a treballar amb l’ajuntament per urbanitzar els carrers.

El regidor Jordi Bort ha apuntat que el consistori no vol recepcionar la zona per la via “imperativa” sinó utilitzar les fórmules perquè els veïns marquin el ritme de resolució segons les capacitats econòmiques de totes les famílies. Una d’elles seria que l’Ajuntament s’encarregués de licitar i executar el projecte i ho cobrés als veïns amb contribucions especials o quotes de participació, oferint flexibilitat als propietaris per pagar el cost en diferents periodicitats. “Afortunadament, des de fa temps, hem trobat els ponts de comunicació i diàleg amb els veïns”, també ha remarcat Bort.

Per fer-ho, l’ajuntament proposarà rebaixes de l’IBI o fer el procés d’urbanització en diferents fases. Els primers canvis que s’han observat és en la neteja i desbrossament dels solars, tal com obliga una ordenança municipal.

Periodista.