La Ràpita va inaugurar dissabte la nova pista annexa al pavelló poliesportiu municipal, ubicada al carrer Dr. Torné. Les noves instal·lacions, amb un cost final de 604.500 euros, pal·lien la  mancança en equipaments sobretot a l’hora d’atendre les necessitats d’entrenament, però també per acollir competicions, que feia anys plantejaven les moltes entitats, associacions i clubs esportius que hi ha actius a la població.

L’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, va destacar durant l’acte d’inauguració que “la nova pista esportiva es posa ja a disposició de les entitats esportives del poble per atendre les seues
reivindicacions i suplir una mancança notable que sobretot dificultava els entrenaments i que també permetrà oferir un millor servei pel que fa a les competicions”. En la mateixa línia la regidora d’Esports, Àngela Reverté, “el nou equipament descongestiona els existents sobretot a l’hora de donar sortida a la pràctica que necessiten dur a terme de mantera contínua els equips del poble en diverses disciplines”. L’alcalde va remarcar altres millores en equipaments que s’han materialitzat esta legislatura o estan a punt, com ara la transformació d’un camp de terra en un camp de futbol 7 de gespa artificial, la cobertura d’una pista poliesportiva a la Devesa i el tancament i ampliació de vestidors de la pista de patinatge.

La nova pista inaugurada dissabte té unes dimensions de 44,5 x 27 m, amb 7,20 metres d’alçada útil interior, a la vessant est del Turó de la Guardiola. Està connectat a través d’un espai de pas amb el Pavelló Poliesportiu, amb el qual comparteix vestidors. La pista és de paviment de goma de PVC amb una capa d’escuma de 8 mm de gruix. Hi estan senyalitzades les línies per practicar bàsquet (dos pistes petites i una gran), voleibol i futbol sala. A més, les cistelles de bàsquet es poden adaptar a diferents alçades per permetre la pràctica a jugadors de totes les edats. També s’hi poden practicar altres esports, i disposa d’una gran cortina central per separar la pista principal per la meitat. El nou pavelló disposa també d’un espai de graderia per al públic amb 86 seients de capacitat.

L’espai perimetral que resta en contacte amb el vial ha estat urbanitzat i s’hi ha estès un paviment de formigó. L’arquitecte redactor de l’obra ha estat Xavi Àlvarez i la direcció de l’obra s’ha portat des dels serveis tècnics municipals amb l’autor del projecte.

Periodista.