La policia judicial de la Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en que una jove de 27 anys ha mort durant un rescat marítim davant de la costa de l’Ametlla de Mar. L’embarcació en la que navegava la víctima i altres tres persones va bolcar quan estava sent remolcada per una vaixell de rescat de Salvament Marítim.

Els fets es van produir el dimecres a la nit, quan es va donar l’avís que un iot de 6,7 metres d’eslora havia patit una avaria. El Centre de Coordinació de Salvament Marítim envia una vaixell i un helicòpter, que finalment troba el iot a la deriva, a sis milles de la costa.

És llavors quan l’embarcació Salvamar Polaris inicia el remolcament amb els seus ocupants a dins. D’acord a un comunicat oficial, el rescat es produeix amb unes condicions meteorològiques adverses. Amb vents de 90 quilòmetres per hora i forta maror, motiu pel qual entra aigua a bord i bolca el vaixell. Tres dels seus tripulants son rescatats al moment, però la quarta, la noia, no es va poder localitzar.

Un altre dispositiu de recerca es posa en marxa, afegint als submarinistes dels bombers. Finalment, l’helicòpter localitza el cos de la noia i els intents de reanimar-la no són suficients per salvar-li la vida. Els altres tres tripulants van ser retornats al port de l’Ametlla de Mar, amb símptomes d’hipotèrmia, on els va atendre una ambulància.

La comissió d’investigació d’accidents de la Marina Mercant està analitzant el cas. En declaracions a l’agència catalana de notícies, el cap del centre de coordinació de Tarragona ha explicat que l’estat de la mar, la poca visibilitat i les ratxes de vent desaconsellaven transbordar els ocupants del vaixell avariat al Salvamar. I que era més segur remolcar-los sense moure’s de la seva embarcació ja que l’avaria del motor no era greu.

Segons els protocols de Salvament Marítim, la forma d’efectuar un rescat en alta mar es decideix sempre, d’acord a les circumstancies meteorològiques i l’estat del mar.

Periodista.