590 estudiants de les Terres de l’Ebre s’examinen entre avui i dijous de les proves d’accés a la universitat, la selectivitat. Són 12 alumnes més que l’any passat. 286 són del Baix Ebre, 203 del Montsià, 70 de la Ribera d’Ebre i 34 de la Terra Alta. A la demarcació de Tarragona són uns 3.200 i a tot Catalunya més de 33 mil.

Aquest matí s’han enfrontat als exàmens de català i castellà i a la tarda a dos matèries específiques. Dimecres i dijous faran tres exàmens més de la fase general i els altres tres de la fase específica, que són matèries opcionals per pujar nota.

La selectivitat té dos fases: una general, amb cinc matèries obligatòries, on una de les quals es pot triar. I una d’específica, on l’alumne escull voluntàriament entre tres exàmens. Precisament, una novetat d’enguany és que història deixa de ser una assignatura optativa i converteix en obligatòria.

En tot cas, els estudiants que s’han esforçat durant curs no han de patir: la mitjana de batxillerat representa el 60% de la nota final de les proves d’accés a la universitat. Ara bé, per superar-la cal treure més d’un cinc als exàmens. Els resultats es coneixeran a partir del 27 de juny per internet. Els que no hagin superat la nota de tall, al setembre tenen una segona oportunitat.

 

Periodista.