Si la setmana passada es feia oficial la fusió de Tortosa Sí amb Esquerra Republicana, aquest dilluns s’ha presentat la coalició dels republicans amb la plataforma ciutadana Més Deltebre. La militància d’Esquerra Republicana de Deltebre va aprovar la fusió electoral amb la plataforma Més Deltebre, encapçalada pel politòleg Joan Alginet.

Els republicans han acceptat presentar-se a les municipals de 2019 sense les seves sigles, quatre anys després de patir una dura derrota a les urnes. La candidatura encapçalada per Alginet es dirà ‘Més Deltebre-Acord Municipal’ i aspira a guanyar les eleccions al PDECAT de Lluís Soler. Per la presidenta local del partit, Vanessa Callau, es tracta d’una proposta “republicana municipal renovada i plural” amb la que guanyar l’alcaldia de Deltebre.

Per la seva banda, Alginet ha reconegut que tenen “molt clar” que Deltebre és un municipi que tradicionalment ha votat a ERC i que “per això hem de treballar molt i recuperar la confiança de molta gent que pel que sigui han perdut la confiança en el projecte d’Esquerra”.

Alginet, exregidor del PSC, ha agraït a Esquerra l’obertura del partit cap a sectors del socialisme més sobiranista. Ha reivindicat l’obra de govern dels republicans a Deltebre i al Delta durant el tripartit i ha destacat la importància de comptar amb aliats a la Generalitat.

Des d’aquest dilluns comença la precampanya de Més Deltebre que en la seva estructura orgànica integrarà persones de les dues formacions.

Periodista.