L’ex-diputada de la CUP, Anna Gabriel, va ser l’última de les polítiques a marxar a l’exili, fugint del processament per rebel·lió del Tribunal Suprem arran del seu paper en el referèndum a l’1 d’octubre. El seu destí, com Marta Rovira d’Esquerra, va ser Suïssa.

Per mantenir-se allí, s’estan organitzant actes solidaris arreu de Catalunya per la caixa de resistència. Aquest diumenge el col·lectiu feminista Llibertes en va fer un a l’Aldea. Es van subhastar unes pintures de les artistes i activistes Assumpta Arasa i Antònia Ripoll. Unes obres que també tenen un rerefons polític.

També es va aprofitar la jornada per presentar ‘Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència’, un llibre de múltiples autors que analitza la relació que han tingut els moviments feministes i LGTBI durant aquests anys del procés.

Periodista.