La solidaritat i la promoció del futbol femení van anar de la mà en la segona edició del torneig femení per la lliga contra el càncer, organitzat pel Jesús i Maria. Va comptar amb dotze equips de les Terres de l’Ebre però també d’altres com el Reus o el Futbol Club Barcelona.

El torneig femení per la lliga contra el càncer va nàixer l’any passat amb l’objectiu de recaptar fons per a la delegació de la Lliga de Deltebre i enguany ha tornat a fer rodar la pilota. La segona edició ha crescut en equips participants, de 7 ha passat a 12 combinats de futbol 7, amb el doble repte de promoció de futbol femení i solidaritat.

Un torneig que va guanyar el club blaugrana, que a la final es va imposar per 4 a 0 al Fortí Vinaròs. El tercer lloc va ser pel Ginestar en guanyar 0 a 3 a La Plana. La resta de classificació va ser la següent:

1. FC Barcelona
2. Fortí Vinarós
3. Ginestar
4. La Plana
5. Tàrraco
6. L’Espluga
7. At. Valls
8. UD Jesús i Maria
9. CF Reus
10. Icomar
11. Altafulla
12. Mas Pellicer

El Jesús i Maria forma part del projecte #Orgullosa, impulsat per la federació catalana per continuar la promoció del futbol femení
La millor jugadora del torneig va ser Laura Martínez del Barça, mentre el de la millor portera va recaure sobre Claudia Martí de la Plana Femení. La màxima golejadora va ser Teresa Morató del Barça.

Miquel Espert, en representació del FC BARCELONA, va fer entrega d’una placa a les dones de l’associació de la lliga local contra el càncer de Deltebre per la labor que hi fan i també a Aleix Franch, director del torneig per agrair-li la seva tasca i iniciativa.

També, una jugadora del Barça que durant el partit, després d’una acció involuntaria lesionava una jugadora del Jesús i Maria, va voler fer entrega d’un regal a la jugadora lesionada. Un gran gest de formació i valors amb el futbol.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez