Sortir de receptes a curt termini o merament estètiques i impulsar un nou projecte amb la humilitat com a valor principal i amb una proposta estratègica determinant per les generacions futures. És la carta de presentació de la nova plataforma ciutadana i política Més Deltebre. Ha nascut amb vocació de govern per oferir un nou projecte per als deltebrencs i com alternativa a les actuals forces polítiques i el govern de Lluís Soler i el Pdecat. Està liderada per Joan Alginet i el manifest inicial l’han signat 69 persones, de diverses tendències ideològiques i representants de la societat civil del municipi.

“Per salut democràtica, moltes persones que no se senten representades amb els projectes ja existents, han decidit donar un pas valent i ferm: sortir de les zones de comfort per oferir al poble una alternativa i un projecte polític potent, il·lusionant i engrescador”, va dir Alginet durant la presentació de Més Deltebre, dissabte a l’emblemàtic Pont lo Passador.

Amb la marca ‘Més Deltebre’, tot i que probablement de la mà d’ERC, concorrerà a les eleccions municipals de l’any que ve. “No podem presentar-nos només com un projecte independent, el nostre compromís social i polític va molt més enllà de Deltebre”, puntualitza Alginet.

Oferir més oportunitats als joves per evitar que marxen, definir un model turístic i sostenible, estar al costat del sector primari i vetllar pel Delta són els 4 grans reptes que el Deltebre del futur té sobre la taula, segons Més Deltebre. També “donar resposta als problemes estructurals” del municipi, com “l’alt nivell impositiu al qual està sotmesa la ciutadania” o la falta d’un planejament urbà.

La nova plataforma està liderada per Joan Alginet. Exregidor per Compromís d’Esquerres-Socialistes per Deltebre, va estripar el carnet del PSC al 2013, després que la majoria del grup parlamentari socialista votés en contra de la declaració de sobirania i el dret a decidir. Alginet confessa que té la “il·lusió” per “ser el proper alcalde de Deltebre”.

Dijous passat, coincidint amb el 41è aniversari de Deltebre com a municipi d’aquest diumenge, es va fer públic el manifest fundacional de Més Deltebre. Subscrit per 69 “homes i dones lliures, demòcrates, provinents de diverses tendències ideològiques i representants de tots els sectors de la societat civil”.

 

 

Periodista.