L’Ajuntament de Paüls ha instal·lat desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la zona esportiva de la piscina i al Casal Municipal per atendre de manera immediata qualsevol persona que tingui una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que poguessin posar en perill la seva vida. Amb la instal·lació d’aquests dos nous equips, Paüls ja compta amb tres desfibril·ladors. El primer es va instal·lar a la plaça Major al febrer de l’any passat. Aquests aparells, molt senzills d’utilitzar, generen una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l’aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca.

L’alcalde de Paüls, Enric Adell, ha explicat que l’adquisició dels DEA era una prioritat del govern municipal per aquest 2018: “Volíem millorar i ampliar el servei. A principis de 2017 vam instal·lar el primer DEA a la plaça Major i ara n’hem posat dos més en dos llocs estratègics. A l’estiu hi ha molta gent a la piscina i zona esportiva, i per tant és clau aquesta ubicació”. L’altre desfibril·lador s’ha instal·lat a la façana del Casal Municipal, ja que és un lloc molt concorregut i de fàcil accés per poder donar resposta immediata en cas d’una emergència per aturada cardíaca i també perquè és un local on es celebren molts actes i festes del municipi i està prop de l’Escola.

“Estem molt contents amb la instal·lació d’aquests nous desfibril·ladors perquè significa un avanç molt important per al benestar de tota la ciutadania”, ha remarcat l’alcalde de Paüls, que ha afegit que “tot i que el context econòmic és complicat i que estem pendents d’una sentència d’una obra que es va fer fa 10 anys i que ens trastocarà les finances municipals, des del govern municipal seguim apostant per fer millores que afecten el dia a dia i milloren el benestar dels nostres conciutadans”.

L’Ajuntament de Paüls ha fet dos cursos oficials aquest 2018 per seguir formant els veïns i veïnes i en els propers mesos se’n faran més.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez