El diputat al Parlament de Catalunya per ERC, Lluís Salvadó, s’ha mostrat contrari a anar a unes altres eleccions i s’ha manifestat a favor de fer els esforços que calgui per trobar una persona que pugui encapçalar la confecció del govern català. Tant és així, que Salvadó ha manifestat que, “Ho estem posant molt fàcil perquè JuntsxCatalunya posi un nom damunt de la taula. ERC ha manifestat que no posarà cap inconvenient a cap dels noms que proposi JXCat. La nostra voluntat és la de fer-ho fàcil. Ja sabem que els hi votarem a favor. Ara bé, és imprescindible que això es faci com més ràpidament millor”.
El rapitenc considera que, “Anant a unes altres eleccions es posaria en perill la majoria parlamentària. Això ho sap tothom i seríem altament imprudents i temeraris si ho féssim. Correm el perill que amb noves eleccions no tinguem la majoria i que la tingui l’unionisme i això no ens ho podem permetre”.
El diputat republicà insisteix en què, “Hem de disposar d’un govern que treballi per anar avançant cap allà on han escollit la majoria de ciutadans”.
Salvadó va recordar que hi havia dos opcions que eren les d’acceptar les regles del joc o no, i que fins i tot li semblaria raonable que no s’haguessin acceptat, però que si es volia optar per aquesta darrera opció, ja no calia que es presentessin a les eleccions del 21-D. Afegint que, “Quan el 155 va convocar eleccions vam dir si tant la CUP, com JXCat com ERC i això volia dir que acceptàvem les regles del joc que marcava l’estat espanyol”.