La pluja no ha aturat als membres de la plataforma Salvem Lo Montsià de denunciar el que ells consideren una agressió al paisatge natural d’Ulldecona. La multinacional cimentara CEMEX fa tres mesos que extreu argiles d’uns terrenys situats al peu del jaciment preíber de la ferradura.

L’acció s’ha fet el dia que s’acaba la desena campanya d’excavacions per remarcar l’impacte que al seu parer causa l’activitat minera. CEMEX està explotant una superfície de 22 hectàrees, a una fondària de 12 metres. La companyia defensa que un cop acabada la seva activitat, restitueixen el paisatge i tornen a plantar les oliveres amb la mateixa primera capa de terra fèrtil.

Des de Salvem lo Montsià, dubten de l’efectivitat d’aquest pla i asseguren que les oliveres monumentals arrencades són molt sensibles i acabaran morint al cap del temps. La plataforma va aconseguir fa un any 1.700 signatures per aturar l’extracció i reclamar una legislació que protegeixi la falda del Montsià.

Periodista.