L’alliberament de Carles Puigdemont avui a Alemanya és una “notícia molt volguda” per a l’alcaldessa de Tortosa. Meritxell Roigé s’ha mostrat molt satisfeta que el jutjat desestime la presència de la violència als fets pels quals la justícia espanyola processa el govern de la Generalitat per rebel·lió. “La justícia a Europa ha demostrat que funciona, no com passa a l’Estat espanyol”, ha dit. A més, ha qualificat l’alliberament com a “toc d’atenció” tant a la justícia com a la política espanyola. Per tot plegat, Roigé ha afegit que espera que amb aquest precedent els estaments de l’Estat “recapaciten” i deixen en llibertat la resta de consellers i dirigents socials empresonats de manera preventiva.

Meritxell Roigé s’hi ha referit a la conferència de premsa prèvia al ple ordinari d’abril a l’Ajuntament. Precisament, aquesta qüestió serà una de les que abordaran a l’ordre del dia, amb la moció presentada conjuntament pel PDeCAT i Esquerra Republicana per l’alliberament dels presos polítics. Una moció que ahir va dur el PSC a denunciar-la en entendre que només busca atiar el conflicte i assenyalar determinades formacions. Roigé rebutja aquesta consideració i insisteix que reclamar l’alliberament és un fet de justícia, més encara després de la sortida de la presó alemanys de Carles Puigdemont.

Resposta al CDR

A preguntes dels periodistes, l’alcaldessa també ha sortit al pas de les crítiques que el CDR Tortosa ha fet cap a l’equip de govern en què denuncien la manca de sintonia que mostren amb el col·lectiu. Roigé ha manifestat que la discrepància correspon a accions que el CDR volien fer en llocs de titularitat privada, i que, per tant, no podien comptar amb el suport del govern. Meritxell Roigé ha recordat les responsabilitats que ha pres com a alcaldessa i abans com a diputada, així com les de l’alcalde Ferran Bel, a l’hora de rebutjar lliçons externes que considera interessades políticament.

Paradoxalment, algunes de les accions fetes, com penjar una pancarta a la façana de l’ajuntament per l’alliberament dels presos polítics, o els llaços de color groc instal·lats al balcó, han aixecat el recel de Societat Civil Catalana, que ha cridat l’alcaldessa a retirar-los. L’entitat espanyolista ho considera un signe d’activitat propagandística que vulnera la neutralitat de l’Ajuntament.

Periodista.