La Fiscalia General de l’Estat ha allargat sis mesos més la investigació contra desenes d’alcaldes catalans per la seva suposada col·laboració amb el referèndum de l’1-O. Segons publica l’Agència Catalana de Notícies, els sis mesos legals per els diligències de la fiscalia van caducar fa unes setmanes i calia arxivar-les, portar-les a un jutjat o allargar-les. Així, la Fiscalia Superior de Catalunya, que porta el cas, es reunirà amb els fiscals provincials per pactar les diligències i unificar criteris.

Ara la investigació se centrarà en aclarir si els consistoris van cedir locals municipals per a les votacions. Per això, s’ha requerit a algunes policies locals perquè informin d’aquest aspecte. Des de la Fiscalia Provincial de Tarragona, s’investiguen als alcaldes d’Amposta, Adam Tomàs; el de Deltebre, Lluís Soler; i el de la Ràpita, Josep Caparrós.

Periodista.