L’aparcament de la plaça del Mil·lenari és gratuït i d’accés lliure des d’aquest divendres després de constatar-se el poc ús que tenia com a pàrquing per connectar amb bus llançadora l’Hospital Verge de la Cinta. Des de que va entrar en funcionament el sistema de pagament ara fa cinc mesos, es veia sempre pràcticament buit , amb una utilització mitjana de dotze vehicles al dia.

Un cop avaluada la poca incidència que ha tingut l’aparcament pels usuaris de l’Hospital, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que un cop passessin els sis primers mesos es revertís la situació i l’aparcament pogués passar a ser d’accés lliure i gratuït. Una avaria en una de les barreres d’accés ha precipitat la decisió un mes abans del previst. “No valia la pena que la Generalitat gastés més recursos en arreglar aquesta tanca”, ha explicat l’alcaldessa Meritxell Roigé als mitjans de comunicació. Roigé ha afegit que la decisió d’avançar l’aixecament de les barreres està motivat per la celebració, aquest cap de setmana, de la Setmana Santa, que portarà molts turistes a la capital del Baix Ebre.

La infraestructura va tenir un cost de 270.000 € que va assumir la Generalitat exclusivament. L’aparcament era gratuït pels usuaris de l’hospital. Aquests havien d’aparcar el cotxe, prendre el bus llançadora i validar el tiquet en una màquina situada a la recepció del centre sanitari. Per la resta de conductors era de pagament. L’ajuntament no descarta deixar una àrea reservada per aquells usuaris que sí feien servir el bus llançadora, que continuarà donant el mateix servei. En qualsevol cas, l’alcaldessa ha celebrat que el barri del Temple compta amb 118 noves places d’aparcament sense tenir cap cost per les arques municipals.

Movem i PSC ho titllen de moviment “electoralista”

Movem Tortosa acusa a Meritxell Roigé de “fer el rídicul” i “de voler penjar-se medalles”. El seu portaveu, Jordi Jordan, ha recordat que fa un mes van presentar una moció al ple municipal demanant la gratuïtat d’aquest aparcament i que llavors els regidors del PDeCAT i ERC van votar en contra. Pel PSC, la mesura també és una maniobra “electoralista” de Roigé. El portaveu socialista, Enric Roig, opina que “no han donat temps” suficient a la ciutadania per acostumar-se a l’ús d’aquest sistema ja que, tampoc, se n’ha fet la suficient publicitat.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez