Després de l’obertura de la residència d’avis de l’Ametlla de Mar, el passat mes de desembre,  aquesta setmana s’ha posat en marxa oficialment la unitat de discapacitats físics amb les primeres persones usuàries. Es tracta d’un servei pioner a la demarcació de Tarragona i es troba ubicat al primer pis de la Residència de l’Ametlla de Mar, gestionada per L’Onada Serveis.

S’ofereix atenció dirigida a persones que pateixen algun tipus de discapacitat física i no intel·lectual, a diferència d’altres centres. Arran d’aquest inici d’activitat, el mateix edifici acollirà el servei i atenció a tres recursos assistencials diferents; residència assistida, centre de dia i unitat de discapacitats físics. No obstant això, la nova àrea es troba separada de la zona geriàtrica i disposa d’una entrada pròpia amb accés adaptat.

La unitat de discapacitats de la residència compta amb 15 places totals habilitades, de les quals 14 esdevenen públiques i una privada. Concretament, les cinc primeres admissions s’estan realitzant al llarg d’aquesta setmana i es preveu que en els pròxims dies i de manera progressiva  se’n realitzin més.

Finalment, es tracta de la darrera àrea que faltava per posar en marxa del gran complex residencial, tres mesos després de l’inici de l’activitat, que avui dia ja compta amb la majoria de places concertades  cobertes.

Autor:

Periodista.