Josep Baubí és el nou president de la demarcació de l’Ebre del col·legi de Periodistes, que la setmana passada va renovar la seva junta. L’antic corresponsal de Catalunya Ràdio encapçalava la única candidatura que es va presentar a les eleccions, acompanyats pels periodistes Oriol Gracià, Anna Ferràs, Andreu Prunera i Albert Mestre. Així dona el relleu a l’antiga junta que presidia la periodista de Cadena Ser, Sílvia Tejedor.

Es calcula que a les Terres de l’Ebre treballen un centenar de professionals dels mitjans de comunicació. Estan repartits, la majoria, en mitjans locals com ràdios municipals, revistes, setmanaris, televisions… i altres pocs en mitjans de tirada nacional, com a corresponsals. D’aquests, hi ha prop de 50 que estan col·legiats. Per això, Josep Baubí ha fet una crida als periodistes a estar més units. “Jo he sigut molt crític amb el Col·legi de Periodistes, però crec que les coses s’arreglen des de dins, i aquí els periodistes hauríem de ser més corporativistes”. Baubí ha dit que “la guerra entre les dos televisions” l’ha “preocupat molt” i “intentarà que les coses vagin a millor”.

Baubí, que amb més de 30 anys d’experiència vol tancar la seva etapa professional, es planteja el doble repte d’apropar els serveis del Col·legi a les Terres de l’Ebre, com l’assessoria jurídica pels col·legiats. El nou president del Col·legi ha denunciat la precarització del periodisme després de la crisi i ha recordat que hi ha periodistes que “treballen 12 hores al dia per menys de 1000 euros al mes”. “Jo crec que el periodista s’ha de dignificar en la seva feina i en la seva manera de treballar perquè la gent vegi que és una persona que diu la veritat.

Periodista.