Derrota injusta la que va encaixar l’Ascó davant un rival directe com el Terrassa que amb un solitari gol de Civil s’emportava la victòria a domicili del municipal asconenc, que s’ha convertit en un feu fràgil on no guanyen des del mes de novembre.

La lectura positiva de la derrota es que estan només a tres punts de distància de la zona que marca les places de promoció que marca el Prat amb quaranta-nou punts, que dissabte cedia l’empat a dos gols al camp del Santfeliuenc.

La primera part va ser igualada amb domini altern, però van ser els egarencs els que s’aprofitaven d’una jugada desgraciada en que un refús defensiu rebotava sobre el cos d’un defensor local quedant la pilota morta dins l’àrea petita, on Civil molt atent va afusellar al fons de la xarxa de la porteria defensada per Eudald. L’Ascó ho va seguir intentant fins al descans però sense trobar el camí del gol.

A la represa, sortida en tromba dels de Santi Castillejo que va embotellar dins al seu camp al conjunt visitant, sacant fins a quinze córners a favor. Sergi Moreno en una jugada embolicada dins l’àrea i després d’un seguit de rebots va estar prop de marcar en una acció que acabava en córner.

Cheikh provava sort amb una rematada que tocava a la part exterior de l’escaire o Guiu amb un xut des de la frontal van tindre les opcions més clares. Inclús es va reclamar un penal per unes mans d’Àlex Gutièrrez en una jugada embolicada dins l’àrea, que l’arbitre no va apreciar.

Tot i la derrota l’Ascó es manté viu en la lluita per la promoció d’ascencs. Diumenge vinent visitarà el camp del Gavà, equip que té molt complicada la permanència en trobar-se penúltim a nou punts de la salvació, mentre dimecres sant rebrà la visita de l’Europa, en un partit on no pot fallar per seguir intactes les opcions de promoció.

Fitxa tècnica:

FC ASCÓ: Eudald, Pato, Roger (Dani Argilaga, 59’), Josep Ramon, Héctor Rodríguez, Artur, Masqué (Hector García, 59’), Peke (Bernat, 79’), Guiu, Sergi Moreno, Cheikh.

FC TERRASSA: Ortega, David López, Sergi Valls, Guzman, Alex Fernandez (Ferreira, 29’), Guti, Civil (Carlos Martinez, 72’), Joan Pallàs, Carreon (Dani Sánchez, 87’), Pastells, Nil Puchades.

GOL: 0-1, Civil (19′).

Àrbitre. Sr. Pau Garcia Fuster, de la delegació de Barcelona. Va amonestar als locals Josep Ramon i Peke i als visitants Sergi Valls, Civil, Pastells, David López i Guti.

La classificació:

Quan resten vuit jornades per acabar la lliga l’Espanyol B es més líder amb 78 punts, seguit de l’Hospitalet amb 54, el Sant Andreu amb 53 i el Prat amb 49 que tanca les places de promoció. L’Ascó és setè a tres punts de la zona de promoció. Les places de descens són per al Granollers, el Gavà i el Vilassar de Mar, coer de la categoria amb 14 punts.