En els darrers mesos s’han intensificat les reunions amb l’objectiu d’informar a pagesos i propietaris de terrenys situats a la bora del Canal Xerta-Sénia sobre les possibilitats de posar en marxa el canal i el procediment de reg tantes vegades reivindicat a la zona. Tot i els diversos intents per posar-lo en marxa, la manca d’un interès real per part dels propietaris, sempre havia acabat frenant en projecte.
Ara, després de la sequera que ha afectat al territori en els darrers anys, pareix que la necessitat ha fet reacciona de nou als pagesos d’aquesta zona del Baix Ebre i el Montsià, que estan duent a terme diverses reunions informatives, la darrera, el passat dijous dia 15 de març amb responsables del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Segons Jaume Roé, president de la Cooperativa Agrícola del Camp Montebre Santa Bàrbara, “la sequera que estem patint i el fet que en aquesta ocasió, el projecte està ben coordinat entre el departament, la Federació de Cooperatives, les mateixes cooperatives i les comunitats de regants, que estem informant i donant facilitats a tothom”.
Segons Roé, “no podem dir que això ja està dat i beneit, però sí que puc dir que l’avanç que hem fet, és el més gran fins ara. No sabem quan, però més prompte o més tard l’aigua baixarà”.
El president de la cooperativa planera va explicar que, “només a la Cooperativa nostra ja tenim apuntades unes 800 hectàrees. Penso que el més important és començar. Estic convençut que la cosa va pel bon camí. No ens han donat un mínim específic, però pensem que hi haurà un nucli suficient d’hectàrees apuntades per a començar. Estem veient la llum al final del túnel”.