El passat 9 de març, el Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que en una finca de tarongers, ubicada dins el terme municipal d’Ulldecona, hi havia una gran quantitat del que semblava verí en diferents punts del terreny. Els agents es van desplaçar al lloc i van poder comprovar que la substància en qüestió era un raticida utilitzat principalment per a controls de plagues de rosegadors.

Aquesta pràctica no és nova al territori, i consisteix en escampar pólvores d’aquesta metzina per determinades finques agrícoles amb la finalitat d’exterminar animals autòctons que hi puguin viure, principalment conills (amb el perill que comporta aquesta pràctica per la fauna en general, per no ser un mitjà de control selectiu i poder afectar a altres animals directa o indirectament per la depredació d’animals enverinats).

Posteriorment els agents van contactar amb el responsable del terreny, el qual  va quedar denunciat per la via administrativa en virtut de la Llei de protecció dels Animals. Aquesta pràctica també podria ser constitutiva delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i els animals domèstics segons el codi penal vigent i pot comportar la privació de llibertat de fins a dos anys”.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez