Aquest dissabte es viuran manifestacions arreu de l’Estat en favor d’unes pensions dignes. La plataforma que agrupa col·lectius de pensionistes protestaran contra la darrera pujada del 0,25% que ha decretat el govern central per 2018. Les mobilitzacions ja han portat el debat al congrés i han arrencat el suport dels sindicats que reclamen també més polítiques socials.

El president del govern, Mariano Rajoy, va assegurar aquest dimecres que les pensions estan assegurades. El debat es va produir arran de les mobilitzacions que s’han estès per tot l’Estat en contra la darrera pujada de les pensions del 0,25%, el mínim que marca llei. Els pensionistes s’han organtizat a través d’una plataforma unitària que es manifesta setmanalment, també a Tortosa. Per aquest dissabte han convocat una nova jornada de protestes. A la capital del Baix Ebre serà a la plaça Barcelona, a les 11h del matí.

UGT i Comissions Obreres a l’Ebre també exigeixen un paquet de mesures socials que treguin pressió a la càrrega que suporten als pensionistes i al mateix temps, una forma més justa de finançar-les. Davant de l’onada dels pensionistes, els sindicats majoritaris s’han sumat a les protestes. Donen suport, conviden als seus membres a seguir-les però volen cedir el protagonisme a la plataforma de pensionistes.

Periodista.