Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), considera que fins ara, amb l’objectiu de respectar el procés que està vivint Catalunya, el moviment ha estat massa prudent. Segons Tomàs, “això ja s’ha acabat. La prudència ha estat una característica nostra durant el procés, però hem de començar a moure fitxa, a organitzar-nos i posicionar-nos”

Segons el líder antitransvassista, “el discurs a l’estat espanyol no s’atura. Estan creant un estat d’opinió per afavorir el transvasament de l’Ebre, aprofitant la situació que estem vivint a Catalunya i l’aplicació del 155. El discurs de barrejar procés i insolidaritat per part dels catalans amb l’aigua, aquí no se sent, però allà sí”.

Respecte al front comú creat, “fa temps que estem treballant per donar la resposta adequada a aquest discurs i la millor manera és aportar opinions dels que a l’estat espanyol i Portugal estan a favor d’una manera de gestionar l’aigua”.