Segons les previsions amb les quals treballa el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, les xifres de visitants al territori i l’ocupació dels establiments turístics seran positives aquesta Setmana Santa. Albert Folch, adjunt a direcció del Patronat explica que, “anem parlant amb el sector del càmping i les reserves estan molt bé. Calculen que els quatre dies festius podrien arribar al 100% d’ocupació. Els hotels també van bé de reserves, igual que per al pont de maig. I ha més trucades i moviment que en altres moments”. Amb tot, més enllà de què aquesta Setmana Santa sigui bona o no per al turisme, Folch insisteix a matisar que, “no ens agrada fer previsions d’una sola temporada, ja que és millor parla d’exercicis i del conjunt de l’any per allò de contribuir al que en diem la desestacionalització. Ens equivocaríem si agaféssim la Setmana Santa com un indicatiu de què ha de ser la temporada”.
Folch es va referir a la marca Reserva de la Biosfera com un element determinant a l’hora d’acudir als mercats llunyans en els quals la competitivitat és molt alta. Segons Folch, “el fet de tenir un element diferenciador com ser Reserva de la Biosfera, t’identifica rapidament per part del consumidor. Necessites més temps per explicar on som les Terres de l’Ebre, que no pas que el consumidor t’identifiqui amb els recursos naturals, contacte amb la natura i respecte a l’entorn, i això ens ajuda a comercialitzar la destinació en els mercats internacionals que són els que viatgen tot l’any”.
Segons les dades que mou el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, el grau de satisfacció del visitant pel que fa a l’atenció que rep, és de 4,5 sobre 5 i això és molt important, tot i que s’ha de continuar treballant perquè un cop els tenim convençuts de venir, donar-los un millor servei.
Les Terres de l’Ebre van ser escollides l’any passat entre les 100 millors destinacions de turisme sostenible, i aquest any s’està començant a rendibilitzar aquest actiu, just coincidint aquest 2017 amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible, la qual cosa s’ha convertit en una tendència mundial.
Respecte a la manca o no de llits i places hoteleres, Albert Folch es mostra prudent en declarar que, “si hi ha alguna proposta, benvinguda sigui, però la capacitat de créixer dels establiments que ja tenim és important, ja que si mirem les ocupacions al final de l’any, n’hi ha que no són capaços d’obrir entre Setmana Santa i el juny i hem de ser capaços de tenir millors ocupacions en certes èpoques de l’any”.
El 40% dels visitants de les Terres de l’Ebre tenen el seu origen a Catalunya, mentre que l’altre 30% procedeix de l’estat espanyol. De l’altre 30% restant, entre un 15 i un 20% són francesos.