Fins ara s’ha desemboscat l’espai i s’ha consolidat els forats de la trinxera. Segons que ha explicat l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó, aquesta és una de les trinxeres més ben conservades del terme municipal i disposa d’un bon accés des de la Via Verda. Avinyó ha explicat que en breu s’hi habilitarà un accés i s’interpretarà l’espai amb panells informatius que explicaran els episodis bèl·lics.

Un equip d’arqueòlegs i investigadors de l’empresa IBER Arqueologia, Patrimoni i Turisme i del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV han fet els treballs d’excavació i adequació en una primera fase que ha consistit en la recuperació i documentació d’aquest complex bèl·lic. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha col·laborat en aquest projecte i s’ha fet càrrec de la neteja i d’esbrossament de la zona on es troba, treballs que ha realitzat la brigada comarcal.

https://www.youtube.com/watch?v=ZQFpGusRL3s

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez