Així li va transmetre la presidenta de la comissió de Medi Ambient del Senat. Tot i així, el senador ebrenc subratlla que hauran d’estar vigilants perquè el govern espanyol materialitzi la moció que el Congrés dels Diputats va aprovar fa dos setmanes. Ara bé, Aubà no confia que, finalment, els govern espanyol pugui aprovar els pressupostos. “De totes les coses que es van aprovant anirem fent un seguiment, ja sigue amb preguntes als ministres o des del Ple”, comenta Aubà. El gandesà afegeix que ja “ha fet passos” en aquest sentit i en una conversa amb una senadora sobre la necessitat de dotar de partida pressupostària la prova pilot, aquesta li va respondre que “ho tenen en compte”. 

A més a més, Aubà ja ha sol·licitat al govern espanyol un informe sobre l’estat de les comportes de fons dels pantans de Mequinensa i Riba-roja d’Ebre. Amb aquesta demanda els republicans volen constatar que aquestes comportes mai s’han obert.

En la mateixa entrevista a l’Ebre Noticies, Aubà ha lamentat la situació que va dur al jutge Santi Vidal a dimitir del seu escó al senat. Pel senador ebrenc, Vidal “és una gran persona”, però pel seu entusiamse “si li va anar de les mans” les seves decleracions que “no estaven contrastades”. Aubà ha explicat que li va saber greu la dimissió de Vidal però aquest fet “és un gran valor que l’horna com a persona, però també al partit” i ha afegit que polítics d’altres formacions, per qüestions més greus, no dimiteixen. Santi Vidal va dimitir a finals de gener després d’assegurar en diverses conferències que el govern havia obtingut de forma il·legal les dades fiscals dels catalans amb l’objectiu de tenir un cens electoral pel referèndum.

https://www.youtube.com/watch?v=iUjnRFQnOJk&feature=youtu.be

Periodista.