L’Església Nova serà l’escenari on s’exposarà el contingut del conveni signat pels presidents de les dos institucions, Ximo Puig i Carles Puigdemont, i que ha de permetre desplegar estratègies turístiques conjuntes en aquest territori a cavall entre les dos comunitats. La Jornada servirà també per compartir diferents iniciatives i projectes turístics que s’estan duent a terme a banda i banda i banda del riu Sénia, segons han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, i la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Adell.

“La millor manera de promocionar turísticament tot el territori és compartint les experiències que ens poden beneficiar mútuament i des de l’Ajuntament de La Ràpita veiem imprescindible aquesta col·laboració entre territoris germans i entre pobles veïns, perquè l’atractiu turístic que tenim és la promoció de cada municipi vinculat al seu entorn”, ha afirmat Caparrós.

La jornada començarà a les 9.15, amb una inauguració a càrrec de l’alcalde rapitenc i també de Rhamsés Ripollés, president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Tot seguit, el president de l’Associació Territori Sénia, Jaume Antic, oferirà una xerrada sobre ‘Oleoturisme al Territori Sénia’, i Teresa Adell parlarà de les Jornades Europees del Patrimoni. A les 10 es podran conèixer diferents productes turístics a la zona, com l’art rupestre llevantí, a càrrec d’Agustí Vericat; altres productes turístics a les muntanyes, exposats per Alberto Moragrega; els parcs naturals, amb Josep Maria Forcadell i Xavier Abril; la gastronomia com a producte turístic, amb Kevin Salvador; l’Associació d’empresaris turístics de Morella i comarca, amb Joaquin Deusdad, i el Model de cooperació de l’Estació Nàutica de La Ràpita, amb Joan Barberà i Jordi López.

També hi haurà la intervenció conjunta de Joan Aregio i Francesc Colomer sobre el conveni mart entre la generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya en matèria de Turisme signat el 19 de setembre en presència dels presidents de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. “Aquesta jornada del dia 2 de desembre serà el moment de parlar de com desenvolupem aquest conveni, que precisament es va gestar en una visita anterior a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia i també serà el moment de començar a dotar-lo de contingut, que és allò important”, ha remarcat Teresa Adell.

Tant Adell com Caparrós han destacat que el conveni que s’explicarà durant la jornada és exemple de la millora de relacions guvernamentals des de l’arribada del nou govern al País Valencià. En aquest, sentit l’alcalde de La Ràpita ha remarcat que el canvi d’escenari s’ha de traduir també en una millora de relacions en el dia a dia i en tot allò que afecta els ciutadans de les dos comunitats.

https://www.youtube.com/watch?v=-IysXVighXU

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez