La novel·la guanyadora narra una història en la qual el món dels bastoners i les tradicions té un pes molt important. Àngel Vallverdú, que ha dut a terme anteriorment investigacions sobre el ball de bastons, es va presentar amb el pseudònim Camil XVII. En el seu parlament va agrair el guardó rebut i va destacar el fet que es tractava de la seua primera obra de ficció, amb la qual ha obtingut els mil cinc-cents euros del premi així com la seua publicació dins del segell Capital Books, d e l’editorial Cossetània.

El jurat va estar integrat pel professor i escriptor Miquel Reverté, Núria Reverter (filòloga), Marc Duch (filòsof) i Pau Lleixà (tècnic cultural). Eduardo Sánchez, en qualitat de secretari del premi, es va encarregar de llegir el veredicte quan passaven poc minuts de la mitjanit de divendres. En l’acta, el jurat va incloure un apèndix en el qual es posava de manifest l’interès per una altra de les obres presentades a concurs – ‘Fills d’un somni perdut’-. El jurat va fer constar la recomanació de tenir en compte aquesta obra com un text mereixedor de publicació pel seu interès i temàtica rapitenca.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer durant la vetllada literària celebrada el divendres 28 d’octubre en un restaurant de La Ràpita, on també es va presentar la nova associació cultural ‘Mar de fora’. A més, es va dur a terme una lectura de poemes i fragments literaris d’alguns autors i obres que enguany han celebrat algun tipus d’efemèrides. 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez