L’actuació que ja ha començat i que consisteix en la substitució de les palanques fixes que hi ha sobre les pilastres de formigó, -que actualment són de fusta-, per noves palanques de fusta i alumini. També se substituiran les torretes d’aigua i llum.. 

“El que fem és adequar les instal·lacions, que estaven ja obsoletes, per adequar-les a la nova normativa europea, que en el cas de les torretes de llum i d’aigua i també de les faroles que tenim, comporta un estalvi energètic i d’aigua important”, ha explicat el president de l’entitat, Víctor Brunet. 

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat la importància de l’actuació que es du a terme al Club Nàutic, “tant per la quantia de la inversió com per a la rellevància que té modernitzar unes instal·lacions que ofereixen servei a un sector, el nàutic, que és clau per al municipi i que s’observa encara més com un puntal per al desenvolupament futur de la nostra població en l’àmbit dels serveis i del turisme”. 

L’empresa Servidel, juntament amb l’empresa de la Ràpita Enric Anguera, efectuen els treballs, que es duran a terme en dos fases durant dos anys: des d’ara i fins a l’abril del 2017, i des del setembre del 2017 fins a l’abril 2018, quan es preveu acabar l’obra. D’aquesta manera, no s’entorpirà l’activitat del port durant els mesos estiuencs, de més trànsit d’embarcacions. 

Les obres es fan en compliment del compromís assolit pel Club Nàutic que li va permetre l’any 2014 renovar la concessió per 25 anys més, que se sumen als 25 de la primera concessió i als 10 de la pròrroga. 

Actualment el club, que desplega tota una activitat nàutica i de formació relacionada, té 750 socis, i el port disposa de 654 punts d’amarrament. 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez