Primera catalana

A primera catalana el Jesús i Maria vol sumar la primera victòria de la temporada davant la visita d’un necessitat Igualada, dissabte a partir de dos quarts de set al municipal de l’Aube. Serà un duel d’urgències entre dos equips que encara no coneixen la victòria després de tres jornades. Els del Baix Ebre recuperen a Ike Romera recuperat d’una ruptura fibril·lar i tornen a la banqueta els dos tècnics de l’equip Antoni Teixidó i Edu Marín un cop completada la sanció d’un partit. Teixidó tindrà les baixes dels defensors Raúl Istoc, Edu Escote i Sergi Curto. Després de dos empats consecutius els partidalencs buscaran superar als de les Comes, que diumenge passat van sumar el seu primer punt davant el Santboià. Un conjunt igualadí que té com a referència a Arèvalo en atac.

L’altre representant ebrenc a la categoria la Rapitenca es desplaça diumenge a les 12 del migdia al municipal de Ca N’Anglada per jugar contra el San Cristóbal. Els rapitencs afronten el segon desplaçament de la temporada amb la intenció de sumar els primers punts lluny de la Devesa. Germán Inglés tindrà a tota la plantilla a la seua disposició, a falta del darrer entrenament d’aquest divendres. Aleix Salvadó, que va fitxar la setmana passada procedent del Tortosa, podrà debutar aquest diumenge després de superar les molèsties físiques a l’adductor que li van impedir jugar davant del Balaguer. S’enfronten a un nouvingut a la categoria, un San Cristóbal que tindrà la baixa del seu davanter centre per lesió. L’única baixa del conjunt rapitenc serà la d’Eric Alarcón, que ha estat cedit aquesta setmana a la Sénia.

Segona catalana

El Tortosa d’Àngel Garcia de moment està confirmant les expectatives que el situen com un dels principals candidats a l’ascens. Després de 270 minuts es mantenen imbatuts i diumenge a les cinc al municipal Josep Otero tindran la primera pedra de toc de la temporada, davant un Vendrell que visita per primer cop en la història l’estadi tortosí. Els vendrellencs, nouvinguts a la categoria estan sent una de les revelacions fins ara i es mantenen invictes, després de dos victòries i un empat. Àngel Garcia tindrà les baixes d’Albert Arnau que continua sent baixa per una ruptura fibril·lar i encara no ha debutat a la lliga, mentre Iván Cristino va patir una lesió muscular diumenge passat que el tindrà apartat dels terrenys de joc entre tres i quatre setmanes.

Al descans d’aquest partit es viurà un moment nostàlgic i emocionant a la vegada, amb l’homenatge a Torres i Pahuet. Els dos jugadors que resten en vida de l’equip que la temporada 48/49 en la qual el CD Tortosa es va proclamar campió de Catalunya.

Per la seua part l’Amposta d’Albert Company es desplaça diumenge al camp del Torredembarra, en un partit que arrancarà a dos quarts de sis. Els ampostins, que en principi tenen tot l’equip a disposició del tècnic, tan sols han rebut un gol en tres partits i buscaran allargar la bona arrancada del campionat enfront un conjunt torrenc que encara no ha perforat la porteria rival. Per contra els dels Camp de Tarragona, tan sols han rebut un gol en contra.

De la resta de la jornada destaca també el partit que afronta el Gandesa al camp de la Riera. Els de la capital de la Terra Alta, que encara no han encaixat gol i resten imbatuts, visiten al coer de la categoria, per consolidar-se a la part capdavantera. El duel arrancarà diumenge a les 12 del migdia al municipal rierenc.

Tercera catalana

A tercera els líders imbatuts Alcanar i la Sénia afronten dos compromisos de rivalitat comarcal. Els canareus visiten diumenge a dos quarts de cinc el municipal de Godall, mentre els seniencs reben la visita del Sant Jaume a partir de les cinc.

Quarta catalana

Pel que fa a quarta catalana dissabte a les set el Móra la Nova, líder imbatut del grup ebrenc, rep al Deltebre al Poliesportiu Antoni Mateu.

 

En futbol femení el Tortosa-Ebre jugarà el primer partit de lliga diumenge a les 12 del migdia contra les barcelonines del Fontsanta-Fatjó

L’Aldea futbol sala començarà la lliga diumenge a les 6 de la tarda a casa contra l’Esparraguera, un rival que ha baixat de 2a divisió B. L’equip referent de futbol sala a les Terres de l’Ebre, afronta la tercera temporada consecutiva a la tercera divisió nacional i el seu tècnic Unzue Della es marca la permanència com a objectiu principal. Enguany l’Aldea tindrà tres novetats a la plantilla Kiko i Zurab, i el jove porter Marc Loreto. Tots tres debutaran a Tercera Divisió.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez