La qualitat es manté però s’ha reduït la quantitat, passant de 4 milions de quilos a vora els 3, una reducció entorn al 30% respecte una campanya habitual. Els productors apunten a diferents motius: el poc cabal del riu Ebre en els darrers mesos i l’assecament d’alguns arrossars per combatre el cargol poma que ha comportat l’arribada de menys aigua dolça i que els musclos hagin crescut menys. A un preu a la venda a partir de l’euro i deu cèntims el quilo, alguns productors també lamenten el boicot de la principal cadena de supermercats de l’Estat espanyol, que n’ha reduït la compra. La marca Marisc del Delta, que compta amb el segell de reserva de la biosfera de l’Ebre, segueix consolidant-se i enguany les muscleres de les badies han rebut més turistes per degustar musclos dalt de les muscleres i veure en directe el procés de producció, amb les cordes submergides a l’aigua.
https://www.youtube.com/watch?v=D9TVgQaUPW4&feature=youtu.be