Ahir a al vespre, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va lliurat els permis que organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement a la Catedral del Vi de Pinell de Brai. Els Premis d’Enoturisme de Catalunya formen part de les accions per promocionar l’enoturisme català, que defineixen i impulsen la Taula d’Enoturisme de Catalunya. L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer les millors iniciatives enoturístiques amb les que compta el país i que pretenen ser un estímul per a les empreses perquè vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte, incentivar-les a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes.
Durant la seva intervenció, el conseller ha explicat que “enguany l’Agència Catalana de Turisme ha declarat el 2016 com l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme i farà grans esforços per promocionar l’enoturisme perquè és un producte que crea cohesió social i territorial i ens ajuda a desestacionalitzar” i ha recordat que “en l’activitat enoturística conflueixen dos dels sectors claus de l’economia catalana, la indústria alimentària, concretament la del vi i el cava, i el turisme”. El conseller també ha destacat que “volem que Catalunya esdevingui una potència mundial en enoturisme, i tenim el potencial per ser-ho, tenim història, 12 denominacions d’origen de vi i cava, més de set-cents cellers, infraestructura turística, però només aconseguirem aquest repte si anem tots junts” i ha animat a les empreses i institucions presents “a seguir treballant per situar a Catalunya com a destinació puntera en enoturisme l’any 2020”. En aquest sentit, les empreses premiades han d’haver contribuït, amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació, als interessos del sector enoturístic català i al posicionament, l’especialització, la innovació i la millora de la qualitat i la competitivitat nacional i internacional de l’enoturisme.