Roquetes i la Sénia ja han rebutjat aquestes previsions i reclamen una rebaixa de la ràtio a les aules, que denuncien que es pot disparar si es confirmen noves retallades de personal. Precisament, el claustre de l’Institut Roquetes s’ha concentrat aquest dimecres al migdia davant la direcció territorial d’Ensenyament per rebutjar més retallades. Des de la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre lamenten que s’utilitze com “excusa” la no aprovació dels pressupostos per seguir acumulant retallades a l’escola pública. D’altra banda, la directora d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid -que ha rebut els docents-, ha puntualitzat que, en el cas de Roquetes, hi haurà menys professorat a l’ESO perquè es redueix un grup, però que la formació professional guanya docents.

Cid, que recorda que les xifres són provisionals, també remarca que s’està treballant “amb les necessitats reals que ens comporta l’alumnat que tenim” i que el nombre d’alumnes a les aules ebrenques se situa per sota de la mitjana i dins del marc legal vigent. En el cas de la Sénia, la comunitat educativa va alçar la veu contra la retallada de set professors entre l’escola i l’institut. Fonts del Departament d’Ensenyament, però, neguen aquest extrem.

En aquest context, la delegació d’Ensenyament a l’Ebre ha garantit els recursos per mantenir les aules d’acollida i l’atenció a la diversitat als centres educatius, que perillaven després de la no aprovació dels comptes de la Generalitat.  

 

 https://www.youtube.com/watch?v=YMz4yK8UMXU

 

Periodista.