En l’acte de clausura, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, acompanyat pel conseller comarcal de Turisme, José Emilio Bertomeu, ha destacat la importància de la gastronomia com a pol d’atracció turística i la necessitat que la comarca tingui cuiners competitius. “Aquesta acció va destinada precisament a aconseguir fer més competitiva la nostra cuina per crear més riquesa”. El president comarcal ha posat com a exemple el cas del Restaurant les Moles, propietat de Jeroni Castell: “Des que té l’estrella Michelin el número de turistes que visiten Ulldecona s’ha incrementat notablement”. Per la seva part, Jeroni Castell ha recomanat als restauradors que han assistit a aquest primer seminari constància en el treball perquè és la clau de l’èxit en qualsevol empresa.
Amb aquests seminaris el Consell Comarcal del Baix Ebre pretén a la vegada actualitzar la cuina marinera i la cuina tradicional de les Terres de l’Ebre a través de noves tècniques de cocció i presentacions més innovadores, alhora que es posa també en valor el producte de proximitat. El segon seminari titulat ‘El paisatge a taula’ tindrà lloc entre el 19 d’octubre i el 16 de novembre i es dedicarà als productes de la terra, és a dir de l’horta, el secà, la ribera i la muntanya. Margaret Nofre impartirà les quatre primeres sessions i, en aquesta ocasió, l’última la dirigirà Fran López, xef del restaurant Villa Retiro premiat amb una estrella Michelin des de 2009.