Vuit restaurants terraltins incorporen a les seues cartes, durant tot el que resta d’any, uns menús gastronòmics de degustació amb predomini de productes de proximitat de qualitat, cuinats amb oli de la DOP Oli de la Terra Alta, acompanyats d’una selecció de vi de la DO Terra Alta i una degustació d’olis, segons va explicar Maria Rosa Vallespí, presidenta de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Terra Alta. Els menús aniran variant per adaptar-se als productes de temporada.
La iniciativa naix arran de la declaració de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, a la qual s’ha adherit el Consell Comarcal, per tal de donar valor a la gastronomia, els productes i els restaurants catalans.
DegusTA Terra Alta l’impulsen el Consell Comarcal, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, l’Associació de Turisme Rural, la Denominació d’Origen Protegida d’Oli i la Denominació d’Origen de vins.
Els vuit restaurants participants són el restaurant Miravall (Batea); La Fontcalda, Ginebrals, Piqué i Sibarites (Gandesa); Miralles (Horta de Sant Joan); Catedral del Vi (el Pinell de Brai), i Nou Moderno (Vilalba dels Arcs).