L’empresa pública Ports de la Generalitat ha enllestit l’adequació del moll d’armament i del moll pesquer del port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), per a adaptar les dues infraestructures a les noves necessitats dels usuaris. Les dues actuacions s’emmarquen dins del Pla d’inversions 2014-2017 de Ports i suposen un import de 432.000 euros. La remodelació del moll pesquer ha implicat la renovació de la superfície de la infraestructura i els equipaments per a donar major serveis als pescadors i als seus vaixells i ajudar a potenciar l’activitat pesquera. Situat entre el moll de Ribera i la llotja, el moll pesquer té una longitud de 193 metres i es divideix en dos trams. En un tram s’amarren els vaixells de tresmall i, en l’altre, els vaixells d’arrossegament. L’actuació ha permès fer en aquest moll una nova superfície amb lloses de formigó que després s’ha pavimentat i senyalitzat horitzontalment. El port disposa d’una nova xarxa de serveis d’aigua, electricitat i enllumenat en aquest indret. També s’ha equipat amb norais per a amarrar les embarcacions a terra i defenses, situades en la part interior del moll més propera a l’aigua, per a evitar que el casc de les embarcacions topi amb el moll durant la maniobra d’amarratge.

El moll d’armament, ubicat entre el varador i el moll de la benzinera, és un moll multifuncional que té una longitud de 144 metres. Aquest espai dóna servei a tot tipus d’embarcacions: vaixells turístics locals, vaixells pesquers, vaixells d’esbarjo, així com a l’activitat de les embarcacions del varador. Les obres han consistit en la renovació de la superfície del moll amb lloses de formigó, que posteriorment s’ha pavimentat. El moll d’armament s’ha dotat, igualment, de xarxa de serveis, norais i defenses per a oferir millor servei als usuaris i als vaixells.

Autor: