EFEC és una iniciativa capdavantera format pels departaments d’Ensenyament i Economia de la Generalitat de Catalunya, l’Insitut d’estudis Financers (IEF), l’Institut Català de Finances (ICF) i diverses entitats bancàries que aporten voluntaris professionals (en actiu o jubilats) que imparteixen els tallers educatius.

A les Terres de l’Ebre són 9 els centres educatius de secundària els que imparteixen els cursos d’aquesta quarta edició. Pretenen, així, que l’alumnat prengue consciència de l’ús dels diners i de l’operativa d’una entitat financera. Els tallers d’EFEC per alumnes de 4t d’ESO, amb un plantejament teòric i pràctic, es basen en material pedagògic dissenyat per l’IEF.

En quant als centres d’adults, són 3 els que imparteixen el taller educatiu ‘Economia domèstica: superant el dia a dia’. En aquest cas, s’expliquen conceptes bàsics de finances personals per aplicar a la vida quotidiana, a més de recursos disponibles a internet per prendre decisions financeres.

Des de 2012, quan es van començar a impartir els cursos, s’han triplicat tant el nombre de centres secundaris i d’adults participants, com els voluntaris.

About the Author:

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.