El cap de llista per Tarragona de Junts pel Sí no es vol conformar a ser un element més d’un grup parlamentari que hagi d’estar sempre pendent dels conflictes i els equilibris entre Convergència i Esquerra. En una maniobra de pressió, dilluns va amenaçar de dimitir de la direcció col·legiada del grup, al considerar que partits i Govern hi feien massa ingerències.

Això ha fet que Junts pel Sí es mostri favorable a reorganitzar el seu òrgan de direcció parlamentari per donar-li més poder de decisió, sense la presència d’elements externs.

Els canvis a la direcció es debatran la setmana que ve al plenari del grup i, de fer-se efectius, només la integrarien diputats sense càrrecs de govern.

Germà Bel ha apuntat que el nou òrgan directiu ha de ser fort i ha de poder canalitzar les contradiccions i diferències ideològiques entre diputats. Bel creu que s’hauria d’evitar tornar a donar llibertat de vot i ha apuntat que Junts pel Sí hauria d’arribar a les sessions del Parlament sempre amb un posicionament clar i que no es canvïi per pressions externes.  Bel es postula per formar part d’aquesta nova direcció parlamentària de Junts pel Sí.  

https://www.youtube.com/watch?v=oj0xoVS9fXw&feature=youtu.be