L’alcalde de la ciutat ha dit, però, que no es retirarà el futur del monument el decidiran els tortosins i que, mentre ell estiga al front del ple els afers de la ciutat no es decidiran des de Barcelona ni Madrid. “Mentre jo continue al front de l’alcaldia, les decisions de Tortosa les prendrem aquí, no a Barcelona, ni a Madrid ni a qualsevol altre centre de poder polític”, ha assenyalat el mandatari. 

La moció presentada per la CUP, que traslladarà el debat sobre el futur del monument franquista al Parlament, no ha fet més que aixecar el malestar entre els representants del ple, que van acordar pràcticament per unanimitat sotmetre la qüestió a una consulta popular. A dos dies de que es duga a terme el debat, l’alcalde ha rebutjat la ingerència i ha recordat que la decisió correspon als tortosins i no un grup polític des de Barcelona. 

L’alcalde, que compta amb el suport del ple, ha titllat la maniobra de la CUP d’infantil i ha preguntat perquè ara registren aquesta moció. Bel ha insistit en que la formació d’esquerres porta anys a la cambra catalana i fins ara mai s’havia preocupat pel monument franquista de Tortosa. “El que vol la CUP és distanciar postures ara que ha donat suport a la pròrroga dels pressupostos”, ha afegit l’alcalde. 

El punt sobre el monument franquista de Tortosa serà l’últim de la sessió plenària d’aquesta setmana, en la que es portaran a debat diverses qüestions d’àmbit nacional. 

https://www.youtube.com/watch?v=EXhfKjvnO68

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.