És el segon cop que la fira de l’oli de les Terres de l’Ebre compta amb l’espai Àgora que pretén posar en valor el treball dels productors ebrencs. S’hi exposen una cinquantena d’olis de les cooperatives de les quatre comarques, els quals estan inclosos a la guia gourmet.
“Volem posar en coneixement el treball que s’ha estat fent des de les nostres terres en el camp de la comercialització de l’oli. Però, evidentment, també el que vol ser aquest espai és, precisament, un reconeixement a aquest treball. És a dir, a la feina que han fet des de totes les parts implicades com les administracions, productors o el món de la pagesia pel que fa a la comercialització que, fins ara, des del mateix sector s’havia considerat una assignatura pendent” ha remarcat l’alcalde-president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando.
Els productors veuen amb molt bons ulls l’espai Àgora , ja que és una oportunitat per donar a conèixer l’oli de les Terres de l’Ebre. El president de la cooperativa agrícola del Camp de Santa Bàrbara i Montebre, Jaume Roé, ha assegurat que “fora d’aquí el reconeixement cada cop és major i ens donen un valor afegit i això, al cap i a la fi, és el que tots busquem. Hem de sortir al carrer i demostrar que nosaltres existim en productes de qualitat”.
Aquest acte ha estat l’avantsala de la mostra. Durant 3 dies, hi haurà un mercat on els visitants podran descobrir les diverses varietats d’oli de les quatre comarques. També es portaran a terme demostracions culinàries, el tradicional concurs d’allioli i elaboracions de receptes de cuina de mercat amb productes de proximitat, sempre amb l’oli com a protagonista. Un any més tindrà lloc el concurs de llançadors de pinyols d’oliva o el de plegadors manuals d’olives.
La inauguració oficial serà dissabte i anirà a càrrec del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.
Per a més informació podeu consultar el programa en aquest enllaç http://www.emdjesus.cat/bd/cartell_fira_de_loli_2016.indd.pdf