Divendres passat, en el marc de les jornades sobre la ‘Vulnerabilitat dels deltes davant els impactes del canvi climàtic’ que es van celebrar a Amposta, la Federació de Comunitats de Regants i Usuaris de la Conca de l’Ebre va mostrar el seu suport incondicional de al Pla i aprovava un informe per contraposar la visió de la Plataforma en Defensa de l’Ebre a la Comissió Europea.

Avui, precisament, els ecologistes han reiterat que la protecció del delta és incompatible amb la projecció de 460.000 noves hectàrees de regadiu i cinquanta embassaments, tal com preveu el Pla Hidrològic Nacional. Segons la Plataforma en defensa de l’Ebre la intenció dels regants és aconseguir concessions per comercialitzar amb l’aigua. “Jo no he sentit encara cap comunitat de regants de la Conca de l’Ebre que desmenteixi les informacions segons les quals el regants de Múrcia negocien futures compres d’aigua de les concessions als regants de l’Ebre”, ha explicat Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

“La seva actitud és egoista: mentre tinguin garantida la seva aigua, els importa poc el futur del delta de l’Ebre i de a la resta de sectors econòmics vinculats al tram final del riu”, ha afegit. Per als ecologistes l’aigua de reg dels canals no es pot desvincular del cabal ecològic que necessita el riu i per això demanen fer front comú per garantir tant l’aigua per al riu com per a l’agricultura. Aquesta posició, però, implica necessàriament replantejar el desplegament dels plans de regadiu previstos en el Pla Hidrològic Nacional.

https://www.youtube.com/watch?v=rDsfD0cFanA

Autor: