Es defineix com un instrument de les seues passions: pilot, aventurer i empresari. Juan Porcar és expilot de ral·lis i es va convertir en el primer espanyol creuar el Desert Africà en una de les proves esportives més dures que es coneixen: el Dakar. Durant 15 anys va disputar diverses carreres a Àfrica. 12 participacions al Ral·li Dakar, entre el 1982 i el 1997, dos d’elles en moto i 10 en cotxe.

Porcar va destacar la duresa i la dificultat d’aquesta prova “hi havia cops que en 500 quilòmetres a la rodona no hi havia ningú, estàvem sols”. Aquest és un dels canvis significatius respecte a l’actualitat, en què afirma que “la superpoblació és un dels trets diferencials i també la tecnologia”

Tortosa, a la seva trajectòria professional

Tortosa també va estar present en la seua trajectòria professional, quan es va convertir en punt de control de pas del Ral·li Dakar al 1994. No ho feia com a participant sinó com organitzador, però recorda que tenia molt clar perquè la capital del Baix Ebre havia de formar part del Ral·li “Ho vam explicar (a l’organització francesa) dient que hi havia tanta passió a Tortosa que mereixia que el ral·li, històricament, passes per allí una vegada, almenys, un cop a la vida. Van creure en mi i després l’experiència me’n recordo que els pilots em deien que la gent els esperava i que va merèixer la pena passar per allà. Va ser tant la calor, l’entusiasme i la implicació de la ciutat que encara avui dia pilots de l’època em reconeixen que van dubtar si era correcte o no passar per Tortosa, però que va ser un gran encert. Allò va deixar un bon record i espero que per a la ciutat també.”

Ara es centra en la seua feina amb el grup Alesport en la creació i gestió d’empreses, revistes i esdeveniments esportius. Entre ells destaca la Titan Desert, una de les curses en mountain bike més dures del món o l’organització de la Marató de Barcelona. També està actiu en el sector periodístic amb diverses publicacions del món del motor com Solo Auto 4×4

https://www.youtube.com/watch?v=ysJBH0uczUI

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez